Vesa Pesonen: Räyskälästä ja Länsi-Lopesta uusi Lopen veturi

Vesa Pesonen tuli Lopelle reilu 20 vuotta sitten töihin. Lopella mies on viihtynyt hyvin ja kasvattanut myös omaa perhettään. Hyvä sijainti ja kaunis luonto juurruttivat perheen Lopelle ja yhteiseen harrastukseen veneilyyn satojen järvien kunta antoikin hyvät lähtökohdat. Veneilyharrastus on vienyt perhettä lomilla ensin Saimaalle ja nykyisin Lahteen ja Päijänteen maisemiin.

– Tulevana kesänä olisi tarkoitus tutustua Päijänteen pohjoisosaan. Joskus lomamatkat vievät kauemmaksikin, mutta pääasiassa kotimaan kauniisiin ja uutta tarjoaviin maisemiin.

Kuntavaaleissa ja yhteisten asioiden hoitamisessa Vesa on ollut jo pitkään mukana. Nytkin kevään vaaleissa Vesa on ehdolla ja haluaa olla mukana järjen äänenä rajusti muuttuvassa kuntakentässä.

– Loppikin on muiden Suomen kuntien kanssa suurten muutosten edessä. Loppilaisten palvelut pitää pystyä nyt turvaamaan, toteaa Vesa ja jatkaa, että tässä tarvitaan myös yhteistyötä naapurikuntien kanssa.

– Tässä yhteistyössä Lopen päättäjien olisi onnistuttava. Tässä olen valmis antamaan oman osaamiseni ja verkostoni käyttöön.

Vesa Pesonen muistuttaa myös, että kunnan hyvä talouden hoito, järkevät investoinnit ja elinkeinoelämän piristäminen ovat tärkeitä asioita Lopelle.

– Soten toteutuessa kunnalla on paremmat mahdollisuudet toteuttaa perustehtäviään kuten varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion kehittämistä, unohtamatta pienten koulujen asemaa. Lisäksi tähän kuuluu syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tukeminen ja kokonaisvaltainen ikäihmisistä huolehtiminen.

Lopen kehittyminen elinvoimaisena ja viihtyisänä kuntana vaatii yhteistyötä. Vesan mielestä Lopella tulisi keskittyä paikallisten vahvuuksien ja erilaisuuden kehittämiseen. Yksi tärkeä voimavara tulevaisuudessa voisi halutessamme olla Länsi-Lopen hyvät luontomatkailun mahdollisuudet ja Räyskälän lentokentän ja alueen kehittäminen.

– Meidän tulee kuntana paremmin kannustaa yritystoimintaa, antaa luonto-ja elämysmatkailulle uudet ulottuvuudet esim. Räyskälän seudulla ja huomioida alueella olevien eri alojen ammattiosaajien potentiaali.