Valtuustoaloite kausi- ja vapaakorttien käyttöönottamiseksi Lopen kunnassa

Valtuustoaloite

Esitän, että Lopella otetaan mahdollisimman pian käyttöön aluksi neljä vapaakorttia konsertteihin, teatterinäytöksiin, urheilutapahtumiin yms.

 

Kortilla pääsisi maksutta osallistumaan pääsylipullisiin tilaisuuksiin, joiden järjestäjänä tai osajärjestäjänä Lopen kunta on. Jatkossa Lopen kunta edellyttäisi yhteisjärjestelyissä, että muut tilaisuuden järjestäjät hyväksyvät kyseiset vapaakortit käytettäviksi.

 

Syksyllä 2020 kunta hankkisi lisäksi kaksi kausikorttia lainattavaksi esimerkiksi Riihimäelle salibandyseura Panthersin tai Riihimäen Cocksin kotipeleihin. Jos korteilla olisi käyttöä ja tilausta, niin seuraavan vuoden budjettiin voitaisiin varata myös määräraha esimerkiksi kahden HPK:n tai Hyvinkään Tahkon kausikortin hankkimiseksi kirjastosta lainattavaksi.

 

Järjestelmän tarkoitus olisi tarjota kaikille loppilaisille mahdollisuudet päästä osallistumaan erilaisiin pääsymaksullisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Kortteja voisi lainata Lopen kirjastosta enintään kaksi kappaletta kirjastokorttia kohden viikoksi kerrallaan. Kortteja ei voisi varata etukäteen vaan ne voisi lainata vain suoraan. Myöskään korttia ei voisi varata välittömästi seuraavaksi viikoksi uudelleen samalla kirjastokortilla tai saman perheen kotitalouden kirjastokortilla.

 

Toivomme, että Lopen kunta voisi tehdä mahdollisimman pian päätöksen tämän vuoden osalta omista tilaisuuksista ja avata syksyksi neuvottelut ja myös vuodelle 2021 mahdollisimman pian muiden seurojen kanssa.

 

Lopella 24.2.2020