Lopen Kokoomuksella vilkas ja erilainen vaalikampanja – Vaalimarkkinat ja ”Kokoomus lähtee kylille” keräsivät hyvän suosion

Lopen Kokoomuksen ehdokasjoukko on ideoinut vaalien alle joukon mitä erilaisempia ja uudenlaisia vaalitilaisuuksia ja -tapahtumia. Viime keskiviikkona perinteiset Huoltoasemaparlamentit avasivat ennakkoäänestyksen ja sen jälkeen on Lopella vieraillut eduskunnan varapuhemies Arto Satonen, vietetty suuria Vaalimarkkinoita, Lastensunnuntaina ja kierretty vaalibussilla kaikki Lopen kylät. Erilainen kampanjointi onkin otettu vastaan mitä parhaimmalla tavalla.

– Tunnelma on ollut kyllä erinomaisen hyvä. Eihän tämä ole oikein edes tuntunut kampanjoinnilta vaan enemmänkin mukavalta yhdessä olemiselta ja tekemiseltä ja sitähän kuntapolitiikan pitää parhaimmillaan ollakin, kommetoi Timo Heinonen aika monien vaalikampanjoiden kokemuksella.

Varapuhemies Arto Satosen puheenvuoro ulko- ja turvallisuuspolitiikasta keräsi siis kahvikupin ääreen aivan erilaista väkeä kuin esimerkiksi Sirpa Hopearuohon järjestämä Lastenpäivä tai suuret vaalimarkkinatkin. Vaalimarkkinoilla viihdyttiinkin koko perheen voimin ja useammassa sukupolvessakin.

– Vaalimarkkinoista on tullut sellainen perinne. Edelliskerralla homma sai hyvän vastaanoton ja niin sai nytkin. Jakoon meni kolme sataa annosta hernekeittoa ja saman verran kahvia ja munkkeja. Lapsille oli ilmapalloja ja monenlaista ohjelmaa, kertoi Tiina Seppälä.

Väkeä oli liikkeellä tasaisesti aamusta iltapäivään asti ja Juhana Männistö jakoi 400 kiloa Lopen perunaa ja porkkanoita ja sipuleita väelle ja ihastusta keräsi myös Kristiina Vuorimiehen piskuinen Romeo-poni joka kiltisti ratsastutti perheen pienimpiä. Sari Paalijärven johdolla lapset pääsivät kylvämään omat Suomi100 –kesäkukat ja tunnelmaa riitti puoliltapäivinkin kun estradin otti itselleen kuntavaaliehdokkaanakin oleva Janne Tulkki. Tulkki esitti Kuntavaalikahvilalla kahteen eri otteeseen suurimpia hittejään.

Kokoomus kampanjoi ympäri Loppea

Kuntavaaliehdokas Päivi Rassan ideasta syntynyt Kokoomus lähtee kylille –kierros oli vuorossa sitten sunnuntaina 2.4. Päivän idea oli kiertää Jarkko Mikkolan pikkubussilla kaikki Lopen kylät kahvitermareiden ja pikkupullien kanssa ja tavata ihmisiä eri puolilla kaunista kuntaa.

Kierros lähti liikkeelle Kormun koululta missä puhutti huoli koulun juuri ilmenneistä sisäilmaongelmista. Aleksi Rautiainen ryhtyikin jo kierroksen aikana selvittämään asiaa ja toimenpiteitä tilanteen korjaamiseksi.

Kormusta matka jatkui Launosten K-Marketille ja sieltä Nyynäisten kautta Joentaan koululle. Joentaan jälkeen matka jatkui kirkonkylän kautta Sajaniemen Taidemäelle ja sieltä Läyliäisten Salelle. Läyliäisissä eniten tällä kertaa puhutti tietoliikenneyhteydet ja valokuidun saaminen koko Lopelle. Asiaa pääsi ihmisille kertomaan alan asiantuntija ja kuntavaaliehdokas Vesa Pesonen. Ratkaisua onkin etsitty jo kunnassa ja toivottavasti uusi valtuusto tekee ratkaisuja mitkä tukevat mm. etätyöntekemisen mahdollisuuksia Lopella. Kokoomuslaiset antoivat tälle vahvan tuen.

Hunsalassa poikettiin Pelto-Seppälän Suoramyyntitilalla ja sieltä matka jatkui Tevännön kautta Salonkylään ja aina eteenpäin Marskin Majalle, Räyskälän kaupalle ja lentokentälle. Janne Tulkki veti lentokentän kahvilassa yhden päivän yllätysesiintymisistään ja saikin aikaan aikamoisen hienon tunnelman ja raikuvat aplodit. Räyskälän jälkeen bussi jatkoi matkaa Vojakkalan kylätalolle ja lavalle ja sieltä Länsi-Lopen koululle Topenolle. Viimeinen pysähdys oli sitten Ourajoelle mistä kierros jatkui takaisin kirkolle ja Kormuun.

Vaalilauantaina kuhakeittoa ja linnunpönttötalkoita

Tälläkin viikolla on Kuntavaalikahvilalla jatkuneet erilaiset tapahtumat. Tarjolla on ollut lääkäriasiaa ikäihmisille ja Lopen Kokoomuksen kevätkokousta ja monenlaista muutakin. Tulevana lauantaina vietetään sitten toista suurempaa tapahtumaa kun luvassa on Vaalilauantai. Kuntavaalikahvilalla on silloin tarjolla Rosa Laineen keittämään kuhakeittoa ja lapset pääsevät rakentamaan Toni Myllysen johdolla myös linnunpönttöjä. Päivän aikana on luvassa paljon muutakin ohjelmaa ja paikalle kannattaa piipahtaa päivän mittaan aina kello kymmenestä lähtien.

Lisää tapahtumia loppuviikolle löytyy Lopen Kokoomuksen nettisivuilta www.lopenkokoomus.fi ja kampanja päättyy sitten lauantaina Kokoomuksen, Keskustan, SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden ja Perussuomalaisten yhteisiin Okalintujen tansseihin ja Vaalikaraokeen Läyliäisten Bar Paroonissa.