Lankalauantain perhetapahtuma keräsi ennätysyleisön – ”Emme uskaltaneet edes haaveilla tällaisesta yleisöryntäyksestä”

Lopen kansanedustaja Timo Heinosen Lankalauantain tapahtuma keräsi yli 500 henkeä. Timon Pienellä Kahvilalla ja sen pihamaalla järjestetty tapahtuma yllätti siis myös järjestäjät ja tekijät saivatkin hakea tarjoiltavaa lisää monta kertaa päivän aikana. Jakoon meni 300 annosta hernekeittoa, lähes neljäsataa makkaraa ja valtava määrä palloja. Kaasupalloja lapset jakoivat toisille lapsille ympäri kirkonkylää.

– En uskaltanut todellakaan odottaa tällaista väkimäärää. Kampanjaporukkani olivat rakentaneet upean tapahtuman ja paikalla viihdyttiin pitkään, kiitteli Timo Heinonen tekijöitä.

Vaalikahvilassa Sirpa Hopearuoho, Riitta Nylund, Tuula Kauppi ja Pirjo Lehtoranta keittivät koko päivän kahvia. Pullakahvien lisäksi lapsille oli totta kai mehua ja pipareita. Tiina Seppälä ja Saija Grönholm vastasivat Helsingin Makkaratehtaan makkaragrillistä ja soppatykillä hernekeitto
keitteli ja jakoi Aleksi Rautiainen. Vain Timo Ahosen paikalle tuoma Tivoli Seiterän lasten pomppulinna jouduttiin jättämään sateen takia kasaan, mutta Kristiina Vuorimiehen piskuinen Romeo-poni ahkeroi lasten kanssa säästä välittämättä. Kahvilalla talkoissa olivat myös Mirka Riento, Riitta Joutsi-Hänninen ja moni muu loppilainen ja ilmapalloryhmässä puuhasivat Venla Hatakka, Elisa Heikkilä ja Tuomas Riento.

– Millainenkohan väkimäärä olisikaan ollut jo olisi aurinko paistanut ja ollut kevään lämpimin päivä, hymyilivät tapahtuman tekijät.

Samaan aikaan järjestettiin myös hieman pienempi tapahtuma Timo Heinosen Riihimäen Vaalikahvilalla. Sielläkin jakoon meni Lopen tapaan satoja makkaroita ja Jyrki Hapulahden muurikasta muurinpohjalettuja.

– Kaiken kaikkiaan kaksi tapahtumaa keräsi lähes tuhat kävijää, kun mukaan laskettiin lapsetkin. Tämä oli kyllä ennätys kaikin puolin.

Iiro Viinanen Lopelle perjantaina 17.4.

Timo Heinosen Lopen Pieni Kahvila palvelee entisen Nordean tiloissa linja-autoaseman talossa aina eduskuntavaaleihin 19.4.2015 asti. Perjantaina 17.4. klo 19 Lopen kahvilalle saapuu myös Heinosen tukiryhmän puheenjohtaja, ministeri Iiro Viinanen.

– Kahvia keitämme aina kun kahvila on auki ja pullaa on tarjolla. Täytämme myös lapsille joka päivä kaasupalloja, kertoi Sirpa Hopearuoho joka vastaa kahvilan toiminnasta.