Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan Seppo Rintaluoma: ”Lasten ja perheiden vapaa-ajanasioihin lisää huomiota”

Seppo Rintaluoma, 48, muutti reilu kymmenen vuotta sitten Lopelle perheensä kanssa edullisten omakotitalotonttien houkuttelemana. Vaimon ja kolmen lapsen kanssa onkin Lopella viihdytty hyvin ja pääkaupunkiseudulla työssä käyvä perheenisä on halunnut tehdä työtä kaikkien lasten harrastus- ja vapaa-ajan juttujen kehittämiseksi.

– Kyllä mulle aina on ollut se isoin kiinnostuksen aihe ja huolikin lasten ja nuorten tilanne. Aikoinaan kun muutettiin Lopelle, koulun disco tehtiin putkimankalla ja jouluvaloilla, silloin päätin perustaa SR Soundin ja firmallani tein aikoinaan kaikki alakoulun discot, sekä joulu- sekä kevätjuhlia kun koululla ei ollut kalustoa tehdä niitä. Näin minusta tuli silloin myös yrittäjä.

Avainasiakaspäällikkönä toimiva Seppo Rintaluoma on toiminut myös Lopen kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa ja hän haluaakin nostaa entistä isompaan rooliin lapsiperheiden harrastusmahdollisuudet liikunnan ja urheilun lisäksi myös kulttuurin osalta.

– Meillä on Lopella hyvät mahdollisuudet lisätä kuntamme viihtyvyyttä ja myös houkuttelevuutta panostamalla lisää vapaa-ajan palveluihin. Lopella on tehty erittäin hyvää työtä yhdistysten ja kunnan yhteistyöllä ja tähän kannattaa kunnan panostaa jatkossa lisääkin kun elinvoimakysymykset korostuvat kunnissa sote-uudistuksen jälkeen.

Omaa vapaa-aikaansa Seppo viettää perheensä kanssa mökkeillen.

– Kyllä luonto on se mikä antaa hyvää vastapainoa kiireiseen elämään ja se on yksi Lopen valttikorttikin kun nyt taas yritämme saada Lopelle uusia asukkaita ja talonrakentajia.

Lopen Kokoomuksen esityksestä viime vuonna tehtiin Lopella Tonttiale-kampanja millä kuntaan saatiin rakentumaan kymmenen uutta omakotitaloa ja tänä vuonna kaikkien tonttien hinnat alennettiin pysyvästi aikanaan Rintaluomatkin Lopelle houkutelleelle edulliselle tasolle.

– Tontin hinnalla on iso merkitys kun uuden talon paikkaa etsitään perheelle. Mutta tontin hinnalla ei ole suurtakaan merkitystä kunnalle. Se hyöty tulee siitä, että kunta säilyy elinvoimaisena ja saadaan palveluita turvattua ja kehitettyä.