”Kansan syvien tuntojen tulkki” Yrittäjä ja laulaja Janne Tulkki haluaa lisää elinvoimaa Lopelle

Janne Tulkki on nimi jonka kaikki suomalaisen musiikin ystävät tuntevat ja tietävät. Syksyn Sävel –voittaja ja monien listahittien tekijä on viihtynyt Lopella jo 15 vuotta. Tulkki ihastui aikanaan Loppeen ensisilmäyksellä käytyään äänittämässä hittejään Lopella tuottaja Jori Sihvosen studiolla ja 2000-luvun alussa samasta talosta Lopen Pilpalassa tuli Tulkin perheelle kotitalo.

– Luonto ja rauha aikanaan houkuttelivat tänne ja toisaalta se, että seutu oli tuttua ennestään musiikin tuottaja Jori Sivosen myötä, jolta sittemmin ostin talon Pilpalasta. Loppi on myös hyvin keskeistä seutua, kun ottaa huomioon hyvin liikkuvan työn. Kaikkialle on ”lyhyt” matka, kertoo Janne Tulkki ja hörppää kahvia puuhellan lämmössä.

Parhaaksi asiaksi Lopella Tulkki mainitseekin sijainnin ”kuin herran kukkarossa”, mutta silti lähellä kaikkea. Pihalla lapset leikkivät paraikaakin kaikessa rauhassa ja vain harvakseltaan ohi ajavat autot rikkovat lähes täydellisen luonnon rauhan.

Tekijämies haluaa antaa panoksensa nyt myös kotikunnan kehittämiseksi

Kevään kuntavaaleissa Janne Tulkki on päättänyt olla ehdolla yrittäjänä ja musiikin tekijänä Kokoomuksen listalla. Kiinnostus ennen muuta Lopen asioita ja mutta myös laajemmin yhteiskunnallisia asioita kohtaan on kasvanut pikkuhiljaa. Nyt aika tuntui olevan sopiva Lopen asioille ja vaikuttamiselle.

– Olen aina ollut ahkera tekemään töitä ja työni kautta olen ollut lähellä monia kanssakuntalaisia. Toivon, että keskustelemalla viriää ideoita ja asioita joissa voisin myötävaikuttaa innokkuudellani ja kekseliäisyydelläni. Haluaisin tehdä tätä työtä ennen muuta yhdessä ja yhteistyöllä, toteaa Janne ja sanoo, että hierojana ja laulajana on saanut kuulla monia tarinoita niin iloisiakin kuin surullisempiakin.

– Kai tässä sellainen kansan syvien tuntojen tulkki jo ollaan, toteaa Janne vakavanakin ja jatkaa, että -Haluan tehdä parhaani yhteisen hyvän eduksi. Lisäksi minua kiehtoo haasteet ja kantava, kestävä kehitys.

Verkostoitumalla ja yhdessä tekemällä loppilaiset pärjäävät

Muutama viikko sitten Lopen Lehdessä esiteltiin kolmen pilpalalaisen yrittäjän hyvinvoinnin pistettä. Marjo Tulkin ja Petri Lindbergin kanssa yhdessä Janne uskoo menestyvänsä myös paremmin yrittäjänä ja hierojana kuin yksin vääntäen. Yhdessä tekeminen ja toisten auttaminen onkin ollut Jannelle aina yksi toiminnan perusajatus.

Täällä on vahvaa yrittäjyyttä, osaamista ja innovatiivisuutta. Olen varma, että yhteistyötä tehden ja toisia tukien Lopellakin pärjää moni yritys ja tietenkin sen jälkeen on ratkaisevan tärkeää, että käyttäisimme myös itse aina ensisijaisesti oman kotikunnan palveluita.

Janne Tulkki haluaa olla tässä yhteistyöntekemisessä esimerkkinä ja avuksikin.

-Elämme laajalla alueella, mutta myös vahvasti sidoksissa toisiimme kuntalaisina.  Täällä ihmiseen suhtaudutaan ihmisenä ja välittäminen ja auttaminen ovat erilailla ihmisillä arvossa, kuin todella suurissa keskittymissä.

Janne Tulkki on suomalaisen musiikkiviihteen monitoimija. Kauniin bassobaritonin omaava laulaja ja lauluntekijä soittaa myös tenorisaksofonia, pianoa, klarinettia sekä kitaraa. Vuonna 1999 ensimmäisen pitkäsoittonsa julkaissut Tulkki tunnetaan myös Syksyn Sävel -kilpailun voittajana vuonna 2001. Hän voitti kisan kappaleellaan ”Yksinäinen pitkä tie”. Pitkään maata kiertänyt ja keikkaillut Janne Tulkki on halunnut nyt myös antaa panostaa hyväntekeväisyyteen.

– Olen osallistunut moniin hyväntekeväisyys tapahtumiin itseasiassa oikeastaan aina. Viimeksi Punainen sulka- keräykseen nuorten syrjäytymistä vastaan Lopen Kirkossa. Kirkko oli täynnä ja ainakin minusta siellä oli hyvä yhteishenki ja tunnelma. Toivottavasti näin tunsivat myös konserttiani kuunnelleet, hymyili Janne Tulkki tuttu pilke silmäkulmassaan.

Lisäksi vanhainkotivierailuja Janne on tehnyt tuon tuosta ja tulen tekemään jatkossakin.

– Syrjäytyneisyys, sekä nuorten, että vanhusten kohdalla on yksi tärkeimmistä huolenaiheistamme. Kenenkään ei tulisi jäädä yksin ja joutua yhteiskuntamme ulkopuolelle.

Mutta keikkailuakaan ei Janne ole jättänyt. Hän on kiertänyt Tulinen Sydän -orkesterinsa kanssa suomalaisia tanssilavoja ja -ravintoloita jo parinkymmenen vuoden ajan. Lisäksi Janne tekee duo-keikkoja pubeissa ja yksityistilaisuuksissa sekä Suomirock keikkaa ” Tulkki & The Crew” kokoonapanolla.

– Konsertoin itseasiassa tällä tutulla kokoonpanolla kevään aikana yhteensä 8 paikkakunnalla. Konserttien nimi on Miehet Mustissaan ja teemana minulle tuttu rakkaus maaliskuulla ilmestyvän singlen mukaisesti.

– Konsertissa kuullaan rakkauslauluja eri esittäjiltä ja eri vuosikymmeniltä, mm. Georg Otsin ”Rakastan sinua elämä”. Mukana on myös uusia sovituksia tutuista lauluista. Esimerkiksi Vesa-Matti Loirin esittämä versio kappaleesta ”Väliaikainen” inspiroi minua vielä kerran uuteen ja erilaiseen lähestymistapaan tuon tutun laulun suhteen.

Konserttien ohjelmistossa on toki mukana myös Janne omat hitit ”Sinisen taivaan sateenkaari” ja ”Tulvii Pohjanmaa” sekä monta muuta kaunis rakkausballadi. Vaalien alla Janne on luvannut pitää kitaransa mukana myös Lopella, mutta mitä on luvassa niin siitä kerrotaan hieman myöhemmin.

Mutta Lopella nyt kuntavaaleihin

Kotikunnassaan Janne Tulkki remontoi paraikaa toista vanhaa taloa. Tällä kertaa historiaa ja tarinoita huokuva talo sijaitsee Läyliäisissä.

Rakentaminen ja tekeminen on ollut aina tärkeä vastapaino kiireiselle keikkaelämälle. Nyt perhe on kuitenkin laittanut rauhoittamaan viikkoja ja arkisin Janne toimiikin hieroja ja pienen tyttären tärkeässä isän tehtävässä. Loppea kehittämään hän haluaa antaa nyt panoksensa kuntavaaleissa.

 – Pohdin mukaanlähtemistä jo aiemmin, mutta nyt hetki tuntui oikealta.

On kertynyt kokemusta ja osaamista ja haluan sitä nyt antaa tälle hienolle yhteiselle kunnallemme käyttöön.

– Haluan ylläpitää luontomme hyvinvointia, myös markkinoida osaamistamme kuntarajojen ulkopuolelle. Tuoda Loppea tutuksi kaikkialle Suomeen.

Suomea kiertäessään Janne Tulkki onkin vahvasti pitänyt esillä kotikuntaansa ja musta Läyliäinen –keikkabussi on ollut monen kohtaamisen keskustelunaiheena.

– Meidän pitää kehittää yhdessä tulevaisuuden palveluja, jotka osaltaan vahvistavat paikkaamme keskellä kasvua ja luovat positiivista kiinnostusta perheille, jotka miettivät turvallisen ja inspiroivan kodin perustamista lähellä ruuhka-Suomen keskittymiä, silti luonnon helmassa.

Janne Tulkki on kevään kunnallisvaaleissa ehdolla ensimmäistä kertaa elämässään ja aina uusi ja hieman tuntematon on inspiroinut miestä parhaisiin suorituksiin.